مدیریت فست فود نوعی طرح تجاری در مقیاس کوچک به شمار میآید. کسانی که قصد راهاندازی و مدیریت یک فست فود جدید را دارند از گزینههای مختلفی میتوانند استفاده کنند.
خریداری فست فودی که قصد واگذاری دارد، افتتاح یک فست فود جدید و یا گرفتن نمایندگی وشعبههای فست فودهای افتتاح شده از جمله این گزینهها هستند. برای موفقیت در مدیریت فست فود قطعا به تحقیق و برنامهریزی دقیقی نیاز خواهد بود.

راهنمای مدیریت فست فود
برای مدیریت موفق یک رستوران یا فست فود، به نکات مختلفی باید توجه داشت. برخی از مهمترین نکات در مورد مدیریت فست فود به شرح زیر هستند:
1 – ابتدا باید در مورد انتخاب یکی از رویکردهای ذکر شده برای راهاندازی یک فست فود یا رستوران تصمیمگیری کنید. چرا که میزان هزینههای عملیاتی و راهاندازی در هر یک از این رویکردها متفاوت خواهد بود. پس از انتخاب رویکرد باید در مورد هزینهها امکانسنجی انجام دهید.
2 – تهیه یک طرح توجیهی کسب و کار یکی از مهمترین مراحل این کار است. در طرح توجیهی، برآوردهایی در مورد هزینهها، درآمدها و بازار هدف انجام میگیرد.
3 – تمامی مجوزهای تجاری و اجرایی لازم برای راهاندازی و مدیریت فست فود و رستوران باید اخذ شوند. باید مقررات بهداشتی حوزه صنایع غذایی را در شهر خود مورد بررسی قرار دهید تا برای اخذ مجوزهای لازم دچار مشکل نشوید.
4 – پیدا کردن موقعیت مکانی مناسب نیز از جمله مراحل مهم برای افتتاح یک فست فود و رستوران به شمار میآید. در معرض دید بودن، ترافیک بالا و تعداد رقبا در منطقه از مهمترین نکاتی است که باید مورد توجه قرار گیرند. چنانچه شعبه فست فود دیگری را بخرید، مدیریت آن فست فود میتواند در انتخاب موقعیت مکانی به شما کمک کند. اگر خودتان قصد دارید که یک فست فود را راهاندازی کنید، میتوانید با پیمانکاران مجازی که در زمینه ساخت رستوران و فست فود فعالیت دارند قرارداد ببندید.
5 – برای تاسیس و مدیریت رستوران و فست فود، شاید مهمترین نکته تامین بودجه باشد. برای این کار گزینههای مختلفی پیش روی شما خواهد بود. برخی ترجیح میدهند از سرمایه خود برای این کار استفاده کنند. برخی نیز برای تامین بودجه مورد نظر از بانکها وام میگیرند.
6 – پس از انتخاب مکان فست فود، باید لوازم ضروری کار از جمله فر، یخچال، سرخ کن، اجاق گاز، لوازم آشپزی، میز و صندلی و … تهیه شود. به منظور صرفهجویی در بودجه، بسیاری از افراد وسایل دست دوم و البته سالم رستورانهای دیگر را خریداری میکنند. همچنین برای بخش حسابداری باید از یک نرمافزار مدیریت فست فود و رستوران مناسب استفاده کرد.
7 – پس از تهیه لوازم مورد نیاز باید به استخدام کارکنان ماهر بپردازید. در صورت استخدام افراد تازهکار باید هزینهای را برای آموزش به آنها اختصاص دهید.
8 – پس از راهاندازی فست فود، باید تبلیغات را آغاز کنید. البته این کار میتواند از قبل از بازگشایی نیز شروع شود. برای تبلیغات راههای مختلفی از جمله تلوزیون، رادیو، تبلیغات چاپی بنرها و بیلبوردها وجود دارد. اما امروزه به خصوص برای تبلیغات رستوران و فست فود از شبکههای اجتماعی استفاده میشود. بازاریابی و تولید محتوا در شبکههای اجتماعی یکی از بهترین روشهای تبلیغات برای فست فودهاست.
9 – رعایت مسائل بهداشتی در مدیریت فست فود از اهمیت بالایی برخوردار است. بهداشت کارکنان، دمای طبخ و نگهداری مواد غذایی و امکانات مناسب برای ذخیرهسازی آنها از جمله مسائل بهداشتی است که باید به آنها توجه شود. برای کنترل میزان مواد غذایی موجود و مواد مورد نیاز بهتر است از یک مدیر خرید استفاده نمایید.

وظایف مدیر فست فود
مدیر فست فود کسی است که تمامی مسئولیتها را بر عهده دارد. به همین دلیل وظایف متعددی برای مدیر فست فود تعیین میشود. برخی از مهمترین وظایف یک مدیر فست فود عبارتند از:
- داشتن اطلاعات کامل در زمینه مدیریت منابع انسانی
- آگاهی از روشهای مختلف تبلیغات و انتخاب بهترین روش برای بازاریابی فست فود
- استخدام کارکنان لایق و متعهد از جمله آشپزان، گارسونها، پیکهای موتوری، صندوقدار و …
- تعیین شیفتهای کاری برای کارکنان و نظارت کامل بر کار آنها
- نظارت کامل بر رعایت مسائل بهداشتی کارکنان در محیط کار
- ایجاد انگیزه برای کارکنان جهت ارائه بهتر خدمات به مشتری
- مدیریت بودجه، حقوق کارکنان و درآمدهای فست فود
- تهیه امکانات مناسب جهت رفاه حال کارکنان و مشتریان
- رفتار مناسب و مدیرانه با کارکنان
- ایجاد آرامش برای کارکنان در شرایط سخت و پرفشار
- روابط عمومی مناسب و توانایی بالا در کار تیمی
نرمافزار مدیریت رستوران و فست فود
همانطور که گفته شد، پیشنهاد میشود که به خصوص برای بخش حسابداری از یک نرمافزار مدیریت فست فود استفاده شود. برخی از برترین نرمافزارهای مدیریت فست فود و رستوران عبارتند از:
- نرمافزار آریانا
- نرمافزار مدیریت رستوران و فست فود برنو
- نرمافزار مدیریت رستوران چیبوتک
- نرمافزار مدیریت فستفود و رستوران لیمو
- نرمافزار مدیریت فست فود، رستوران و کافیشاپ سپیدز
- نرمافزار کیمیا
- نرمافزار رستورانی شاتوت
- نرمافزار رستوران کسبه
تضمین موفقیت در راهاندازی و مدیریت فست فود

راهاندازی فست فود از جمله پرریسکترین مشاغل موجود در ایران و جهان به شمار میآید. در روزهای اخیر، به خصوص به دلیل شیوع ویروس کرونا، این ریسک به بالاترین سطح خود رسیده و چنانچه فردی بدون اطلاعات لازم وارد این حوزه شود، ممکن است با مشکلات جدی روبرو گردد.
برای موفقیت در راهاندازی یک فست فود و هدایت درست آن، مهمترین نکته داشتن تهعد کاری قوی است. مدیران موفق در این زمینه در طول هفته حداقل 90 ساعت برای کارهای مربوط به فست فود و رستوران خود وقت میگذارند. این بدین معنی است که مدیران فست فود بسیار بیشتر از کارکنان درگیر کار خواهند بود.
باید بدانید که برای یک مدیر فست فود عملا روز تعطیل وجود ندارد. ذهن مدیران فست فود و رستوران همواره درگیر کار خود است. آنها باید همیشه حساب دخل و خرجهای خود را در ذهن داشته باشند و خود را برای هر نوع پیشامدی آماده سازند.